Újdonságok

Kettős IFD-világbajnoki elismerés!

A közelmúltban zajlott le a Nemzetközi Tetőfedő Szövetség éves kongresszusa. Korábban a kongresszus járulékos rendezvénye volt az Ifjú tetőfedők világbajnoksága, melyen már több sikert is elértek versenyzőink.

2024. június 23.

Munkából presztizskérdés

Amikor először meglátta a terveket, már tudta, ha szabad kezet kap, díjazott tetőt hoz. A tetőfedő megérzése jónak bizonyult, mert a Creaton South-East Europe Kft. 2014-ben kiírt Tetőszépségversenyén I. helyezést ért el.

2024. június 23.

Nívódíjat érdemelt a Madarász Vendégház tetője

Zord időjárási körülmények között építette Kovács Sándor túrkevei kivitelező csapata ezt a különleges, „hullámzó” tetőt. Sikeresen oldott meg egy számára is új részletet, melyet – mint érdeklődésünkre elmondta – ajándékként készített el a megrendelőnek.

2024. június 23.

20 év munka megérdemelt jutalma

A Túrkeve Televízió megkeresésére riportot adtam a televízió munkatársának, a 2014-es Év tetője nívódíj pályázaton elért erdeményeimről, valamint az elmúlt 20 esztendőn keresztül végzett munkásságomról.

2024. június 23.

Kettős IFD-világbajnoki elismerés!

A közelmúltban zajlott le a Nemzetközi Tetőfedő Szövetség (IFD) éves kongresszusa, melynek házigazdája a Német Tetőfedő Szövetség volt. Korábban a kongresszus járulékos rendezvénye volt az Ifjú tetőfedők világbajnoksága, melyen már több sikert is elértek versenyzőink. Mivel a verseny három (magastető, lapostető, fémlemez munkák) kategóriában került megrendezésre, a lebonyolítás de a részvétel költségei is jelentősen megemelkedtek.

Fentiek miatt született meg az elhatározás, hogy a tetőfedő verseny kétévente kerül megszervezésre, és a köztes években - nem kis részben a magyar kedvező tapasztalatoknak köszönhetően - IFD Év Tetője díj kerül kiírásra. A verseny négy kategóriában zajlik: tetőfedés, tetőszigetelés, bádogos munkák, illetve homlokzat. Az értékelés a benyújtott tervek, leírások és fényképdokumentáció alapján, a megválasztott zsűritagok internetes szavazása alapján történik. Első körben a legjobb négy pályamű kerül kiemelésre, azaz a döntőbe. A kiírás értelmében olyan munkával lehetett pályázni, melyet az egyes országok tetőfedő szövetségeinek tagjai készítettek.


Már a kezdeti siker is jelentős volt, hiszen mindkét benyújtott pályázatunk döntős lett: a Zeneakadémia fémlemez tetőfedése, melyet a Puskás Művek, a HOREX, és a Szolnok KAS közösen készített, illetve Kovács Sándor tetőfedő munkája, a panzió.

Az igazi meglepetés a végső eredmény kihirdetésénél született: mindkét munka győztes lett a saját kategóriájában!Nagy elismerés ez a kivitelezőknek, illetve a hazai tetőfedő és bádogos szakma számára: két pályázatból két világbajnoki első hely! Az "IFD Év Tetője" pályázat eddigi története során most került először két díj egy ország nemzeti szövetségéhez. Ki kell emelni a pályázó vállalkozások képviselőit: Puskás András, Reznicsek Zoltán, Barta Kálmánné, Marika, illetve Kovács Sándor tetőfedő mester.


GRATULÁLUNK!

Forrás: Magyar Építéstechnika

Kiemelt szolgáltatásaink